За модата од модните легенди

За модата од модните легенди

Легендите од модниот свет за модата кажаа дека ……

„Елеганција е кога внатрешноста е убава како и надворешноста.“ Coco Chanel

„Јас сум модерен човек, но модата не е само облеката – сè се менува.“ – K. Lagerfeld

„Задоволството во облекувањето е уметност.“ – John Galiano

„Модата е непосреден јазик.“ – Miuccia Prada

„Елеганцијата не значи да се издвојувате, туку да бидете запаметени.“ – Giorgio Armani

„Облеката е како вкусна храна, добар филм, добра музика.“ – Michael Kors

„Модата има две цели; удобност и љубов. Убавината доаѓа кога модата има успех.“ – Coco Chanel

„Црно белата комбинација е секогаш модерна, вез разлика што светот мисли.“ – K. Lagerfeld

empty-author