Најубавите модни цитати

Најубавите модни цитати

,,Стилот е начин да кажеме кои сме, а не мораме да говориме.“  –Rachel Zoe


,,Чевлите го менуваат начинот на кој комуницирате, комплетниот изглед на вашето тело и став. Ве подигнуваат физички и емотивно.“ – Christian Louboutin

,,Мода е она што дизајнерите ке ви го понудат четири пати годишно. Стил е она што ќе изберете.“ Lauren Hutton


,,Модата или ја препознавате или не.“ Anna Wintour


,,Се ужаснувам од нарцизмот, но ја подржувам суетата.Diana Vreeland

,,Сакам да ги чувам моите пари таму каде што можам да ги видам, како висат во мојот ормар.“ – Carrie Bradshaw


,,Тренди е последниот стадиум пред кичот.“ – Karl Lagerfeld


,,Секогаш верував дека модата не е тука само да лугето ги направи поубави, туку да им даде самоувереност и охрабрување.“ – Yves Saint Laurent


,,Чисти, интензивни емоции. Не се работи само за дизајн. Се работи за чувства. Alber Elbaz


,,Сметам дека ако не се чувствувате непријатно и несреќно во нешто што носите само затоа што е шик, треба подобро да сте среќни отколку добро облечени. Важно е да сте среќни.“ Iris Apfel

empty-author